Det er ikke kun smag, konsistens og udseende på fødevarer der forskes i hos Aarhus Universitet – Department of Food Science. I daglig tale AU Food.
Lyd er nemlig også en væsentlig faktor for vores spiseoplevelser. Faktisk har lyd en direkte indflydelse på vores smagssans.
Eksempelvis kan valg af musik få maden til at smage mere eller mindre sødt.
Det er dog kke kun udefrakommende lyd og lyde der har indflydelse på vores spiseoplevelse. Lyden af de fødevarer vi indtager spiller også en væsentlig rolle.
Hvordan lyder fødevarer så?
Ja, det er en af de ting forskere og studerende dykker ned i hus AU Food.
LYdBEHAG blev bedt om at komme med forslag til en løsning hvor der kan laves optagelser både på universitetet og udenfor universitetet. Det skulle både være enkelt og hurtigt at lave lydoptagelserne og så skulle en udfordring med baggrundstøj fra et ventilationsanlæg løses.
Vi tænkte lidt ud af boxen, kan man vist godt sige, og nåede frem til en; tæt på, 100% dansk produceret løsning.
Ved at installere en MuteBox løste man udfordringerne med ventilationsstøjen, så universitetet fik en glimrende “optage-box”, hvor udefrakommende støj og lyde ikke længere er en udfordring.
Boxen er samtidig mulig at flytte til en anden lokation hvis der bliver behov for det. Det er helt sikkert ikke en brug, iværksætter duoen bag MuteBox havde set for sig da de præsenterede deres løsning i Løvens Hule og fik investor Jesper Buch med om bord. Ja, sådan kan man jo nogen gange bliver overrasket.